Pluges a Ontinyent

Resum de les pluges dels últims dies

Ací teniu les dades de les pluges arreplegades a l’estació meteorològica d’Ontinyent – La Solana durant l’última setmana. Les dades han estat mesurades amb el pluviòmetre Hellmann.

L’episodi de pluges va començar el diumenge, dia 11. Des de migdia fins a mitjan matí del dilluns dia 12, es van arreplegar 147,4 mm, caiguts en menys de 24 hores. Al dimarts dia 13, les pluges van començar a caure de matinada, encara que de forma molt dèbil. No va ser fins a la vesprada quan van cobrar intensitat, acumulant al final d’aquest dia uns 37,5 mm. La matinada del dimecres dia 14 va continuar amb la inèrcia del dia anterior, amb pluges intenses. Durant el matí i sobretot, la vesprada de dimecres, les pluges de la matinada van ser substituïdes per xàfecs curts, intensos, però molt intermitents. Al final d’aquest dia, l’acumulat va ser de 39,9 mm. L’últim dia de l’episodi de pluges va ser el dijous dia 15, on les precipitacions van ser ja molt més dèbils, i només van acumular uns 6,4 mm.

Gràcies a aquest episodi de precipitacions, que ha deixat un total de 231,2 mm, l’acumulat mensual a l’estació meteorològica d’Ontinyent – La Solana arriba a 245,4 mm, i l’anual a 720,8 mm. El terreny està absolutament saturat d’aigua després de tantes precipitacions. Com a mostra d’açò, adjunte unes fotos fetes el dilluns.

Riu Clariano desbordat per les intenses pluges

Aquesta primera foto correspon al pont que permet creuar el riu Clariano i que comunica la rotonda del polígon industrial de l’Altet amb el camí de La Clariana. Com es pot veure, el Clariano va augmentar moltíssim el seu cabdal, fent-lo intransitable. De fet, es semblava més a una presa que a un pont.

Barranc de la Bessona desbordat per les fortes pluges

El barranc de la Bessona també duia aigua, una cosa estranya en ell, ja que va pràcticament tot l’any sec. El camí de la Clariana creua el barranc, i el dilluns era molt arriscat, per no dir temerari, creuar el barranc.

Barranc de la casa mora desbordat per les fortes precipitacions
Barranc de la casa mora desbordat per les intenses precipitacions
Rierol format per l'escorrentia de la serra Grossa
Salt d'aigua format per l'escorrentia de la serra Grossa
Escorrentia a la serra Grossa
Escorrentia d'un camí a la serra Grossa

Més fotos

Ací teniu també el vídeo fet mitjançant les imatges captades per la webcam entre els dies 11 al 14.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.